• Друк

Залили ноутбук? Що робити?

Ремонт ноутбука після залиття рідиною

Що робити, якщо Ви раптом розлили рідину на улюблений ноутбук читайте в нашій статті.

  Напевно Ви, як і кожен 2-й середньостатистичний власник ноутбука, проводите біля нього досить багато часу, розпиваючи при цьому напої. Не важливо, чай, кава, пиво або кола - будь-яка рідина, пролита на ноутбук, буде мати не дуже приємні наслідки. Як ми вже говорили в одній з наших статей, найчастіше «потопає» клавіатура. І, на відміну від стаціонарної клавіатури, яку ще, в принципі можна врятувати, розібравши самостійно вдома і просушивши, то клавіатура для ноутбука, поплававши, не допускає такої можливості, і тут час іде на хвилини. І головне не панікувати, і виконати всі дії швидко і чітко.

  Якщо при залитті ноутбука, у Вас постраждала тільки клавіатура - Вам дуже повезло, адже, в такому випадку ремонт ноутбука буде полягати тільки у відновленні або ж в покупці нової клавіатури. Ну, а якщо ні, і пролита рідина встигла дістатися до материнської плати, то це значно ускладнює ремонт. Ремонт материнської плати проводиться сервісним центром, але дана процедура відноситься до категорії складних ремонтів і має відповідну ціну, особливо якщо постраждав чіп.

  Для того щоб не довелося розплачуватися підвищеною вартістю за свою нерозторопність, звертаємо вашу увагу на те, що необхідно зробити негайно, в разі якщо Ви залили ноутбук.

  По-перше, негайно вимкніть ноутбук, а також витягніть шнур блоку живлення від ноутбука, після чого вийміть акумулятор з ноутбука. Потім беремо рушник (так, так, вам не здалося), або інший добре вологовпитуючий матеріал і накриваємо ним клавіатуру. Поверх тканини натягніть плівку або досить широкий пакет, щільно закриваєте ноутбук і перевертаєте його догори дном. Таким чином, Ви максимально швидко дасте волозі стекти і вона не поширитися на інші детальки, а також не дасте рідині потрапити ще й на матрицю.

  І ось в такому ось стані, не перевертаючи назад, як можна швидше несете в наш сервісний центр. Чим загрожує зволікання? Для клавіатури - корозією контактів, і полагодити її вже просто не представляється можливим, для «материнки», втім, теж, окислення контактів в закритому просторі корпусу це рівноцінна смерть.

  Головне, що багаторазово повторюємо це) - якщо Ви хочете, щоб Ваш ноутбук запрацював після водних процедур, не сушіть самостійно його феном, над газовою плитою, обігрівачем, або ще якимись екстраординарними способами. Навіть якщо Ви самостійно розберете ноутбук, нічого не зламавши при цьому, просушите феном і ноутбук включиться, не факт, що він пропрацює довго - це лише погіршить становище, хіба що ви хочете купити новий ноут. Ремонт ноутбука після залиття повинен виконувати тільки спеціаліст!