Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Ремонт відеокарти комп'ютера чи ноутбука

Темний екран? Спотворене зображення - вітаємо, у Вас проблеми з відеокартою!

Як відомо, відеокарта ноутбука відрізняється від відеокарти стаціонарного комп'ютера. Це в першу чергу пояснюється розмірами ноутбука, хоча іноді розміри відеокарти можуть бути повністю співставні. Зазвичай В ноутбуках використовується інтегрована і дискретна відеокарта. Інтегрована відеокарта вбудована в саму материнську плату і оперативну пам'ять для своєї роботи «тягне» безпосередньо з неї, дискретна відеокарта використовує свою пам'ять, що, природно, підвищує загальну продуктивність ноутбука. Як і будь-яка деталь комп'ютера і ноутбука, відеокарта може виходити з ладу.

Розглянемо ряд основних причин, які можуть відправити Ваш ноутбук у тривалу відпустку:

• На першому місці поломки відеокарт, сама очевидна проблема, від якої ніхто, на жаль, не застрахований - це дефект. Як правило, така відеокарта ламається майже відразу після покупки ноутбука. Вгадати причини, за якими вона вийде з ладу абсолютно неможливо, і про те, що відеокарта була бракована, Ви дізнаєтеся тільки після того, як вона «полетить».

До заводського дефекту також варто віднести поганий контакт між мікросхемою і платою, що є результатом поганої якості пайки, як наслідок є певна кількість контактних площадок, які погано припаяні до плати. При такому розкладі найбільш вірогідний варіант - це окислення майданчиків в результаті перегріву або повне розмикання контактів.

• Не менш поширеною причиною поломки відеокарти є перегрів. В одній з наших статей, ми розповідали, чому гріється ноутбук, що може призвести до різних поломок, в тому числі і до виходу з ладу відеокарти. Як правило, від перегріву першим страждає безпосередньо кристал відеочіпа, який під впливом температури розширюється, в результаті ряд контактів починає відходити від своїх контактних майданчиків.

• Падіння ноутбука з висоти, удари - тут без коментарів.

• Мабуть, однією з головних причин перегріву ноутбука є недостатнє охолодження. Тенденції до зменшення ноутбуків майже не залишають місця для розміщення адекватної системи охолодження, а простір, що залишився після розміщення «материнки» недостатній.

Ще однією причиною перегріву відеокарти є ігнорування необхідності проведення апаратної профілактики. Ноутбук, як пилосос втягує в себе весь пил, в кулерах швидше утвориться перський килим, ніж користувач додумається, що систему охолодження слід очистити мінімум раз на півроку.

Перегрів відеокарти також відбувається у разі перекриття подачі повітря для нормальної циркуляції і охолодження всередині корпусу. Зазвичай це трапляється при використанні ноутбука на колінах, поклавши на плед (взагалі майже смертельний варіант) або ж, якщо у вас відламалися «ніжки» ноутбука. Для того, щоб подача повітря здійснювалася нормально, краще використовувати спеціальні столики та підставки, яких зараз повно, крім того, деякі моделі подібних девайсів зможуть забезпечити навіть додаткове охолодження, якщо їх конструкція передбачає наявність кулерів. 

Тривале використання ноутбука на максимальних налаштуваннях без перепочинку - всі ці фактори гарантують «тепловий удар» Вашій відеокарті в будь-який час року.

Як зрозуміти, що причина поломки саме у відеокарті?


• На екрані з'явилися вертикальні смуги.

 Спотворення зображення, під час перегляду з'являються квадрати на екрані, зображення розтягнуто або більше розмірів екрану.

• Повна відсутність зображення.

Ремонт відеокарти здійснюється двома способами - реболлинг і повна заміна чіпа. У разі падіння ноутбука, коли результатом стало відламування кутів контактних майданчиків з контактами, ремонт можливий, однак треба розглядати кожен подібний випадок окремо.

Пам'ятайте, що самостійні спроби реанімувати відеокарту можуть погіршити її стан та повну придатність навіть для можливості проведення ремонту.

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Ремонт відеокарти комп'ютера чи ноутбука. | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Ремонт відеокарти комп'ютера чи ноутбука.