Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Ремонт USB-порту комп'ютера чи ноутбука

Тільки вчора працювали з ноутбуком, а вже сьогодні USB порти не працюють, то справи Ваші кепські.

Вихід з ладу або нестабільна робота USB-порту або інших роз'ємів, прямо свідчить про наявність проблем з південним мостом.

Південний міст або ICH (I/O Controller Hub) - це невелика мікросхема контролера, яка відповідає за пристрої введення і виведення. Вся периферія, така, як USB-порти, клавіатура, тачпад, мережа, дискові пристрої і звук - за все відповідає південний міст. Тому можна сміливо сказати, що дана несправність одна з найбільш неприємних, так як крім «виходу з ладу» портів USB, відмовити попутно може клавіатура або що-небудь ще.

Для того, щоб переконається в тому, що проблема дійсно полягає в південному мості, необхідно спробувати наступне:

Перша і очевидна дія - спробуйте перезавантажити Ваш ноутбук.

Якщо після перезавантаження нічого не змінилося, спробуйте відключити USB-контролери: зайдіть в «Диспетчер пристроїв» і видаліть контролери у розділі «Контролери USB» і перезавантажтеся. Після запуску ноутбука, контролери автоматично обновляться.

Все ще не працюють? Перевстановіть драйвер.

Однією з причин того, що USB-порти не працюють - це перевантаженість. Від'єднайте від портів інші пристрої, які підключені через USB.

Якщо після всіх спроб USB-порти, як і раніше, не працюють, тоді можна майже зі 100% впевненістю сказати, що доведеться робити ремонт південного моста, тобто, фактично - ремонт материнської плати.

Південний міст може вийти з ладу із-за перегріву, відшарування мікросхеми від контактної майданчики чи електричного пробою в ланцюзі мікросхеми.

Ми вже згадували в одній з наших статей щодо ремонту материнської плати. Провести заміну південного мосту в домашніх умовах нереально, так як для ремонту потрібно особливі пристосування. Крім того, спроби заміни вдома можуть призвести до пошкоджень «материнки», після чого виправити ситуацію зможе тільки заміна її на нову.

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Ремонт USB-порту комп'ютера чи ноутбука. | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Ремонт USB-порту комп'ютера чи ноутбука.