Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Що робити, якщо впав ноутбук і не включається або не загружається?

Ноутбуки - це мобільні комп'ютери, в тому і полягає їх головна перевага, але в той час, і недолік. Вони є досить крихкими, велика кількість звернень в сервісні центри пов'язано з тим, що ноутбук впав на підлогу і не вмикається або не завантажується. Причому нерідко причина несправності з'ясовується далеко не відразу - не кожен член сім'ї або колега по роботі зізнається, що випадково впустив Ваш лептоп на підлогу. Вкрай рідко падіння зі столу на тверду поверхню закінчується благополучно, в 99% випадків комп'ютер отримує одне або відразу кілька типових пошкоджень.


Тріснув або зламався корпус:

Найшкідливіше, що може статися при падінні ноутбука - проблеми з корпусом. Пластмасові елементи легко ламаються, і навіть якщо відразу візуально все здається цілим, з часом мікротріщини можуть помітно збільшитися. Якщо пошкодження не критичні, ноутбуком можна користуватися і далі. Якщо ж порушилася міцність або зовсім зламалася та ж конструкція кріплення екрану, краще звернутися в сервісний центр. Вартість відновлення в кожному випадку індивідуальна.

Розбилася матриця:

Самий часто зустрічаємий випадок - від удару розбилася матриця екрана. Якщо ноутбук впав і його екран покрився павутинкою тріщин, значить потрібна його заміна. В одній з попередніх статей ми розглядали, як замінити матрицю ноутбука своїми руками, однак якщо Ви відчуваєте в собі невпевненість, краще довірити цю роботу фахівцям. Вартість відновлення залежить від ціни встановлюваної матриці і роботи майстра, відштовхуватися можна від суми в 100 $ за все.

Пошкоджений жорсткий диск:

Якщо ноутбук впав, включається, але не завантажується операційна система, значить в результаті удару був пошкоджений жорсткий диск. У більшості сучасних ноутбуків є акселерометр жорсткого диска для запобігання його пошкодження при падінні, проте і він не гарантує захист на 100%. У такому випадку можна самостійно замінити жорсткий диск (вартість нового від 50 $) або ж звернутися в СервісЦентр. Якщо на пошкодженому диску була інформація, яка має для Вас особливу цінність, доведеться так само скористатися послугою з її відновлення.

Пошкоджена материнська плата:

Якщо батарея встановлена ​​на місце, а ноутбук все одно не включається, його екран залишається темним, то з великою часткою ймовірності це може говорити про пошкодження материнської плати. У такому випадку доведеться звернутися в сервісний центр, щоб правильно діагностувати несправності. На платі могли утворитися мікротріщини або відламатися елементи, які потрібно припаяти. Залежно від глибини проблем, фахівець зможе дати найбільш підходящу пораду: зробити ноутбук донором для інших таких же бідолах і купити новий або провести ремонт, проте його вартість може бути близька до вартості нового лептопа.
На жаль, при сильному ударі може спостерігатися відразу кілька проблем - тріснути матриця і корпус, або зламатися жорсткий диск і розбитися екран. Подібні пошкодження найчастіше отримують бюджетні лептопи, які виконані з тонкого пластику. Єдина порада, яку можна дати щоб уникнути неприємностей - акуратно ставитися до своїх ноутбуків і ні в якому разі не впускайте їх навіть з невеликої висоти!

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Що робити, якщо впав ноутбук і не включається або не загружається? | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Що робити, якщо впав ноутбук і не включається або не загружається?