• Друк

Чому не працює ноутбук?

Що робити, якщо комп'ютер перестав працювати?

Перш ніж дзвонити в нашу технічну підтримку, спробуйте спочатку самі виправити несправність, або хоча б правильно її діагностувати. При ремонті ПК правильна діагностика - вже половина успіху.

Отже, декілька порад, які можливо Вам допоможуть:

• Якщо виникла нова проблема в ПЗ (Програмне Забезпечення), то спробуйте перезапустити сеанс Windows.

• Якщо дія перша не допомогла, то у нас є ще один перевірений найпростіший спосіб ремонту, перезапуск комп'ютера (можна навіть фізично відключити його від мережі, і через 30 сек. включити). Все ще не працює? Тоді застосуємо важку артилерію.

• Якщо з незрозумілої причини неможливо зайти в Internet, чи виникло вікно на весь робочий стіл з проханням відправити СМС, або просто ПК різко став працювати повільніше, то причина цього - вірус. Але не засмучуйтеся, проти цієї погані давно розроблено зброю - антивірус. Запустіть Ваш улюблений антивірус і дайте йому завдання на сканування всього ПК повністю.

• Якщо вірус виявився хитріше і зламав Ваш антивірус - то це теж ще не кінець боротьби. Наступний крок - запустити систему з диска (без встановлення, по технології LiveCD). І з цієї віртуальної системи запустити "чистий" антивірус.

• Можливо, навіть цей крок не допоможе - тоді або вірус дуже серйозний Вам попався, або проблема в залізі. Такі непрості віруси видаляються вручну - доведеться звертатися до фахівців з обслуговування і ремонту ПК, наприклад, до нас.

• Якщо проблема в залізі, то тут теж є один простий спосіб лагодження - перевірити всі контакти. Тобто упевнитися, що конектори не розхитані, штекери в них встромлені, проводи не зігнуті і взагалі щоб не було явних фізичних ушкоджень. Не полінуйтеся, відкрийте кришку корпусу і переконайтеся, що і всередині теж все в порядку.

• Якщо Ви відкрили кришку корпусу і жахнулися "чистоті" всередині, то схоже саме час для прибирання. Коли приберете пил, особливо з кулерів (вентиляторів), можливо ПК повернеться в працездатний стан - процесор не буде більше перегріватися. Пам'ятайте, що Вашому ПК потрібно регулярне обслуговування і профілактичний ремонт - хоча б змащення кулерів і очищення від пилу.