• Друк

Що робити коли гріється ноутбук? Чому гріється ноутбук?

  Ви помітили, що Ваш ноутбук голосно працює? Сильно шумить, перегрівається, а часом вимикається під час роботи? Про основні причини такої поведінки ноутбука Ви можете дізнатися з нашої статті.

  По-перше - ноутбук не може не грітися. Це основне правило. Інше питання, що коли датчики фіксують рівень температури вище 80С, тоді варто не тільки замислитися про причини, а й якнайшвидше усунути джерело перегріву.
Всі сучасні комп'ютери при підвищеному навантаженні нагріваються і це факт. Якщо Ваш комп'ютер не нагрівається, то Ви, напевно, тримаєте його в коробці на полиці ))).

  Як будь-який користувач, активно використовує ноутбук в повсякденному житті, Ви напевно не втрачаєте можливість вдало розташуватися в кріслі, сісти на ліжко і поставити поруч ноутбук. У разі посиденьок в кріслі, ноутбук ставиться на коліна, якщо ж сідаєте на ліжко, то він ставиться на покривало. А якщо Ви ще й любитель пограти в «іграшки» на ноутбуці, то, швидше за все, Ви досить часто стикаєтеся з тим, що перегрівається ноутбук.

  Почнемо по порядку. Купуючи ноутбук, Ви читаєте інструкцію, де чітко сказано: «не закривати вентиляційні отвори»! І якщо перший час так, всі носяться з ноутбуком і здувають пилинки, боячись зайвий раз щось поруч поставити, то через деякий час, звикнувши до нього, ми не лише ставимо його на ліжко, а і п'ємо і їмо, не відриваючись від монітора.

Що відбувається з ноутбуком, коли він стоїть на ліжку?

По-перше, через тканину не пропускається повітря яке необхідне для здійснення вентиляції.

По-друге, вентиляційний отвір втягує всі волокна матеріалу, на якому стоїть ноутбук, тобто нитки, шматочки тканини, все це потрапляє всередину комп'ютера.

  Далі, якщо Ви є власником домашньої тварини, то вся шерсть теж затягується в систему вентиляції. У результаті всередині комп'ютера, крім звичайного пилу, який створює проблеми, щей виявляється мотлох, який в підсумку може призвести до поломки ноутбука. Вовна, пил, нитки - все це забивається в систему охолодження портативного комп'ютера, і підвищує температуру всередині корпусу. У свою чергу ноутбук «гальмує», «зависає», шумить, ноутбук періодично сам вимикається, як наслідок виходить з ладу відеокарта, а в особливо запущених випадках, все може закінчитися плачевно.

  Що в такому випадку, що робити запитаєте Ви? Тобто якщо симптоми вже, як то кажуть «на лице», то самим краще нічого не робити! Ми настійно рекомендуємо звернутися сервісний центр. Так як це досить складна робота, яку повинен виконувати кваліфікований фахівець. У сервісному центрі Вашому ноутбуку проведуть апаратну профілактику. А саме, почистять ноутбук від пилу і бруду, замінять стару термопасту на нову, а також змажуть всі деталі системи охолодження. Повторювати процедуру для коректної роботи необхідно хоча б раз на рік.

  Після очищення корпусу від пилу і бруду і, так би мовити, для профілактики, постарайтеся слідувати простим правилам: не ставте ноутбук на коліна і ліжко, або ж, якщо Ви хочете зручно розташуватися з ноутбуком, придбайте спеціальний столик, який не буде закривати вентиляційні отвори. А в деяких столиках навіть передбачена додаткова система вентиляції.