• Друк

Ремонт матриць до ноутбука

Пам'ятка про те, як слід поводитися з ноутбуком, а також короткий опис ремонту матриці далі

Ноутбук, як предмет, розрахований на використання в будь-якому місці, навіть далеко від цивілізації, постійно піддається різним вібраціям, а, іноді навіть гірше, ударам. Все це вкрай негативно впливає на ноутбук, зокрема на матрицю.

Матриця на ноутбуці - одна із самих крихких деталей, тому у разі виникнення будь-яких проблем з нею, робота з лептопом майже в 99% випадків припиняється. Серед головних причин виникнення проблем з екраном є необережне поводження господаря ноутбука. Крім вібрацій, матриця може постраждати і в результаті залиття ноутбука рідиною, причому найчастіше не відразу, а в результаті неправильних дій користувачів. Для того щоб цього не сталося, рекомендуємо дотримуватися наших рекомендацій, про які ми говорили в нашій статті: «Ремонт ноутбука після залиття рідиною».

Проводити ремонт матриць для ноутбука самостійно вдома не рекомендується. По-перше, заміна матриці полягає не тільки в розбирання ноутбука, як може здатися спочатку. Перша проблема, з якою може зіткнутися той, хто вирішив провести ремонт матриці для ноутбука вдома - це невідповідні кріплення, навіть у сумісних моделях. Навряд чи ви самостійно зможете підлаштувати кріплення купленої матриці. Крім того, ще одна складність полягає в програмному налаштування нової матриці через BIOS. При заміні матриці при перезавантаженні ноутбука, система запросить дані про новий екран, так як його характеристики будуть відрізнятися від заданих раніше. Поміняти налаштування або перепрошити BIOS зможуть тільки в сервісному центрі за допомогою обладнання.
Ремонт матриць для ноутбука - досить таки дорога процедура. Найчастіше користувачеві самостійно підібрати модель матриці, замість пошкодженої, досить важко, так як треба враховувати відразу кілька параметрів, таких як: тип підсвічування (LED і тд.), тип покриття (матовий або глянцевий), дозвіл матриці і багато іншого. Тому враховуючи вартість цієї деталі, невірно обрана модель обійдеться занадто дорого.