• Друк

Ремонт акумуляторів до ноутбука

Що таке ремонт АКБ ноутбука і його можливі наслідки?

Досить велика кількість наших колег по цеху пропонує своїм клієнтам провести ремонт акумуляторів для ноутбука. Дана процедура пропонується, як дешева альтернатива покупці нової батареї. Мовляв, якщо хочете заощадити і за менші гроші отримати новий акумулятор, приходьте - ми все зробимо.

Чому ж тоді наша компанія не слідує їхньому прикладу? Все дуже просто - коли нас запитують, чи ми проводимо ремонт акумуляторних батарей, ми відповідаємо «ні». І зовсім не тому, що у наших фахівців не вистачає кваліфікації - провести перепакування акумулятора, при наявності прямих рук і нехитрих знань, які можна почерпнути з Інтернету, можна і самому. Все дуже просто - надійність такого ремонту, вкрай низька.

Припустимо, Ви вирішили замінити старі елементи живлення у вашому АКБ. Як Ви вчините? Підете на радіо-ринок і купите нові ємності або купите їх у когось в сервісних центрах. Те ж саме відноситься і до електронної начинки. Єдина відмінність між Вами і інженерами в СЦ це те, що при розтині корпусу, інженер з меншою ймовірністю проколе ємність канцелярським ножем.

Якість нових елементів живлення - окрема розмова. Звідки Ви дізнаєтеся, що це саме нові ємності, що вони не браковані, що вони протестовані на заводі і абсолютно безпечні? Погугливши, ми знайшли продавця, що пропонує купити літієво-іонні елементи за 28-30 грн. за штуку. Що за «банки», хто виробник, якого року випуску - нічого не зазначено. І ставити такі елементи живлення, тим більше особисто, вкрай небезпечно. Подібні експерименти можуть поставити хрест на вашому ноутбуці, так як в подібне оновлення може закінчитися загорянням акумулятора.

Тому коли до нас звертаються клієнти із проханням реанімувати і здійснити ремонт акумулятора для ноутбука, ми відмовляємося. А ще намагаємося звернути увагу наших клієнтів на наступний факт - при купівлі ноутбука, або акумулятора, в документації зазначено кількість циклів заряду/розряду - ця цифра і є терміном життя акумулятора. Проводити ремонт пристрою, який має свій життєвий цикл, тобто, фактично по закінченні його, стає непідлягаючим ремонту - не має сенсу.
Якщо Ви хочете заощадити, а не купувати оригінальний акумулятор, який, дійсно коштує чималих грошей - зверніть увагу на неоригінальні акумулятори від виробника. Ні, не тих, що на Ebay за 20$, а від вітчизняних компаній - так Ви точно отримаєте гарантовано якісний товар. Головне пам'ятайте - будь-яка продукція від виробника, незалежно від того, чи знаєте Ви його назву чи ні, повинна мати пломби захисту на товар, фірмову упаковку, і сервісний центр, який буде забезпечувати гарантійне обслуговування вашого акумулятора, у разі виникнення позаштатних ситуацій.


Настійно рекомендуємо не проводити ремонт акумулятора для ноутбука самостійно - Ви ризикуєте не тільки цілісністю техніки, а й власним здоров'ям!