Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Ремонт моніторів

Основні причини поломки моніторів:

  Вже майже пройшла ера старих електро-трубкових моніторів, які захаращували робочий стіл, і до всього іншого надавали негативний вплив на зір користувачів. У всіх офісах, а також будинках міцно своє місце посіли TFT-монітори - рідкокристалічна структура яких, в рази перевершує своїх ЕПТ побратимів. Краща передача кольору, режими зниженого енергоспоживання - це далеко не повний перелік переваг сучасних моніторів.

Однак, незважаючи на той факт, що поломки в TFT-моніторів трапляються набагато рідше, все-таки, вони трапляються.

Найперша і банальна причина поломки - це монітор просто віджив свій термін. Тобто компоненти монітора, такі як система підсвічування або конденсатори відпрацювали відведений для них час.
Взагалі левова частка поломок в жк-моніторах припадає на проблеми з електронікою.

Умовно всі поломки можна розділити на кілька груп:

• Заводський брак.

• Неякісні комплектуючі.

• Перепади напруги в мережі.

Заводський брак - поломка, яку особливо довго можна не розписувати. Якщо Вам попався такий монітор - Вам просто не пощастило. Однак не варто переживати - майже всі помилки збірки легко усуваються.

Неякісні комплектуючі - теж без зайвих слів. Кінцева вартість всієї продукції складається з ціни на начинку. У дешевих моніторах використовуються дешеві і низькоякісні комплектуючі, працездатність яких залежить тільки від відомих їм факторів.

Стрибки напруги - біч відомий більшості пострадянських країн, коли замість стандартних 220В, через стрибок у мережі може стати напругу понад 300. В такому разі не тільки монітор вийде з ладу, а половина техніки в будинку.

Якщо брати глобально, то ремонт моніторів зазвичай полягає у виправленні несправностей в основних вузлах.

Плата блоку живлення - одна з жертв перепадів напруги в мережі. Основні ознаки - повністю темний екран, ознак життя немає.

Інвертор напруги - серед причин, за якими користувачам необхідний ремонт моніторів - це поломка інвертора. Основні ознаки - екран включається, але через час гасне.

Лампи підсвічування - якщо Ваш монітор став тьмяним, колір зображення віддає червонуватим відтінком - значить причини поломки саме в них. Неполадки з лампами можуть бути викликані механічним впливом, тривалою роботою на максимальних налаштуваннях яскравості. Від цього лампи «сядуть» і зображення стане темним.

Плата управління з процесором - якщо вийшла з ладу саме вона, то монітор або не буде включатися взагалі чи будуть проблеми з зображенням. Наприклад, пропаде частина зображення, або ж постійно буде виводитися повідомлення, що будь-який з параметрів, будь-то дозвіл або частота неправильно налаштований.

Механічні ушкодження - крім всіх існуючих факторів, часто ремонт монітора потрібно через неохайність користувача. Якщо Ви випадково пролили рідину, і вона потрапила всередину монітора, то на матриці можлива поява смуг. У разі попадання в корпус монітора сторонніх предметів, спрогнозувати наслідки неможливо - може статися так, що кінцева вартість ремонту буде просто нерентабельна.

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Ремонт моніторів. | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року: