Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Інформери, порно-банери і способи боротьби з ними

  Будь-який сучасний житель не може уявити себе без Інтернету. Вдома, на роботі, навіть в транспорті і то люди використовують його для отримання інформації. На жаль, проблема вірусів досі актуальна і кожен раз заходячи на невідомий сайт, користувач ризикує підчепити яку-небудь «болячку».

  Останнім часом популярною фішкою серед творців сайтів на безкоштовних хостингах стало використання просто-таки в неймовірних кількостях інформерів, які мало того, що заважають перегляду сторінки, так ще можуть містити віруси. Крім того шкідливі програми можуть бути вбудовані у файл, який Ви завантажили собі на комп'ютер. В результаті Ви можете виявити дивні спливаючі вікна еротичного чи рекламного характеру, які майже неможливо прибрати. Більш того, особливо нахабні шахраї вимагають ввести номер з підтвердженням коду по смс, або відправити гроші на електронний гаманець, вказуючи що ніби після цього можна буде розблокувати комп'ютер, проте навіть після відправки коштів, ситуація залишається такою самою. Що робити в такому випадку? Нижче ми наведемо кілька основних правил, які допоможуть Вам уникнути попадання зарази на Ваш комп'ютер, а також боротьби з вже встановленими інформерами чи порно банерами.

Саме просте і ефективне рішення - встановлення гарної антивірусної програми.

  Багато хто вважає, що відвідування перевірених сайтів вбереже їх від вірусів. Безумовно, сайти, якими Ви користуєтеся щодня, можуть заслуговувати довіри, однак повністю довіряти їм не варто.

  Якщо при встановленні файлу пропонується Вам почитати ліцензійну угоду - прочитайте. Часто саме таким способом шкідливі банери потрапляють на персональні комп'ютери. Перед тим, як натиснути «я згоден» уважно вивчіть її. Можливо, Ви виявите там пункт про встановлення інформера. Тобто Ви самі будете винні, що встановили таку заразу. Не варто також виключати можливість встановлення банерів без ліцензійних угод.

  Якщо при заході на один із сайтів і спробі, приміром, подивитися відео, Вам запропонують завантажити «відсутні» кодеки, додатки - не робіть цього! Якщо Ваш Flash Player застарів, зайдіть на офіційний сайт і оновіть його таким чином. Дозволяючи встановлення ПО Ви дозволяєте інформерами потрапляти на Ваш комп'ютер під виглядом відомих додатків.

  Якщо ж ці заходи не спрацювали і до Вас потрапив інформер або банер, то можете спробувати один з описаних нижче способів. Зверніть увагу, що в залежності від рівня шахрая, можливо звичайних способів буде недостатньо. Тоді рекомендуємо Вам відразу звернутися в сервісний центр для проведення лікування від вірусів.

  Отже. Варіант номер один. Зайдіть на офіційний сайт Dr.Web і завантажте безкоштовну утиліту для перевірки програм Dr.Web CureIt. Програма хороша тим, що вона не буде конфліктувати з вашим антивірусом і з високою ймовірністю зуміє знайти джерело злісного інформера.

  Якщо ж інформер залишився на місці, то спробуйте знайти і видалити файл вручну. Спершу увімкніть відображення прихованих файлів і папок: Мій комп'ютер - закладка Сервіс - закладка Вид - Показувати приховані папки і файли - ок. Після чого через «Встановлення - Видалення програм» необхідно у списку шукати повідомлення, які можуть містити фрази «доступ до безкоштовного контенту», «контент». Якщо такі знайшлися, то зверніть увагу на місце розміщення і відразу ж переходите до потрібної папки. Зверніть увагу, що шукати треба на вашому системному диску в папці Documents and Settings, потім в папці з вашим обліковим записом шукаєте папку, яку Ви виявили раніше. Як тільки Ви її знайдете, в самій папці шукаєте файл з розширенням .DAT - відкрити з допомогою «Блокнот». Якщо Ваш інформер містив лічильник показів, то у файлі буде рядок приблизно такого змісту «ADSR=120», де «120» це кількість показів. Міняєте цю строчку на 0, виходить «ADSR=0» і зберігаєте зміни перед закриттям. Якщо у файлі не виявляється рядок, значить, немає лічильника і можна просто видалити файл і через Uninstall.exe видалити програму.

  Якщо ж програма прикріпилася безпосередньо до браузеру, через який її завантажили, то в залежності від використовуваного браузера необхідно зробити наступне:

Mozilla - Інструменти - Доповнення - Розширення - шукайте назву споріднену зі словом «Інформер» і відключаєте. Пам'ятайте, що назва може бути іншою.
Chrome - заходите в налаштування браузера - Інструменти - Розширення (або прописуєте в рядку браузера chrome://extensions/), шукайте підозрілі розширення і відключаєте.
Opera - всі вірусні інформери криються в java scripts. Для того щоб видалити інформер у папці браузера C:\Program Files Opera\userjs знаходите шкідливий файл серед всіх і видаляєте.
Пам'ятайте, що майже в 99% випадків встановлення інформера на комп'ютер - це провина самого користувача. Щодня шахраї вигадують нові способи зараження вашого ПК, а також ускладнюють процеси їх вилучення, тому будьте гранично уважні при встановленні будь-яких підозрілих програм!

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Інформери, порно-банери і способи боротьби з ними | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Інформери, порно-банери і способи боротьби з ними