Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Синій екран смерті - що це таке?

 Майже кожен користувач спостерігав картину на своєму комп'ютері - синій екран з безліччю цифр і з купою білих написів, які звичайному користувачеві нічого не скажуть. Причому поява цього екрану настільки раптово, що в народі його прозвали «синій екран смерті» (англійською blue screen of death). Зазвичай після появи екрану, комп'ютер перестає реагувати, зависає, і оживає тільки після перезавантаження через кнопку Reset.

Причини появи синього екрану смерті:

 Синій екран смерті з'являється в результаті критичної помилки, що призводить до екстреного завершення роботи. Насправді, незважаючи на таку страхітливу назву, поява екрану задумана Windows спеціально, оберігаючи систему від більш серйозних проблем, які можуть виникнути безпосередньо із залізом.

 Що ми маємо на увазі під «критичною помилкою»? Під час спроби виконання завдання, система зіткнулася з проблемою, яку вона вирішити не в змозі, тому єдиний вихід для системи - здійснити аварійну перезавантаження, попередньо сповістивши про проблеми у вигляді коду помилки, адреси місця помилки і назви файлу драйвера, в якому відбувся збій. Завдяки цій інформації, при наявності знань, звичайно, ви можете зрозуміти і усунути, де стався збій. Наприклад, помилка з кодом Stop 0x000000EA nv4_disp сигналізує нам про те, що саме файл nv4_disp, який є файлом драйверів відеокарти, став причиною появи на екрані. Як тільки система зіткнулася з подібною помилкою, перед перезавантаженням вона блокує всі і створює дамп-файл в системному журналі, за яким у подальшому, фахівці зможуть визначити і усунути причину.

 Насправді в системі міг статися випадковий збій, і подібне може більше не повторитися. Якщо при перезавантаженні Ви спокійно увійшли в безпечний режим і комп'ютер працює, то причина криється в драйверах. Неправильно поставлені драйвера можуть викликати системні помилки, що призводять до появи синього екрану смерті. Щоб такого не відбувалося, необхідно відключити і потім видалити несправний драйвер, після чого поставити його по новій. Якщо Ви не знаєте причину або ж синій екран з'являється дуже часто і кожен раз з новим кодом помилки, Вам необхідно провести програмну профілактику самостійно або в сервісному центрі.

Перелік популярних причин виникнення синього екрану смерті:

• Неправильно встановлені драйвера.
• Некоректні для вашої операційної системи драйвера.
• Збій в роботі драйверів.
• Конфлікт пристроїв.
• Конфлікт додатків.
• Віруси.
• Перегрів «заліза».

Настійно рекомендуємо Вам не ігнорувати синій екран, так як одного разу пристрій, що сигналізував про проблему, стане причиною непрацюючого комп'ютера.

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Синій екран смерті - що це таке? | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Синій екран смерті - що це таке?