Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Як дивитися супутникові канали після кодування?

З 28 січня 2020 року сигнал більшості українських супутникових телеканалів мав бути закодований. Але кодування перенесли на 16 березня 2020 року і тоді остаточно закодували канали. Це означає, що близько 4,4 млн домівок, які мали безкоштовне супутникове ТБ, не можуть більше безкоштовно дивитися улюблені шоу та серіали через супутникову антену більшості українських телеканалів.

Чому сигнал закодували?

Безкоштовний сигнал (більшості українських каналів), що приймають через супутникові антени українці, насправді є технічним та призначений для провайдерів, які мають доставляти його для користувача.
Також через супутник незакодований сигнал українських телеканалів доходить до мешканців інших країн. Вони можуть дивитися канали безкоштовно, що є порушенням законодавства Європейського Союзу.

Як це відбувається в Європі?

Там більшість телеканалів доступні лише у складі пакетів супутникових платформ, за які користувачі платять гроші. Безкоштовними є лише державні та регіональні телеканали.

Як перевірити чи зник в мене сигнал?

Кодування торкнулося лише власників супутникових тарілок, які не підключені до офіційного провайдера. В Україні наразі таких два — Viasat або Xtra TV. Також ходять чутки про плани виходу на український ринок третього потужного гравця — французької Vivendi. Ця компанія чекала на кодування сигналу.

Які канали не доступні?

Закодовано 23 телеканали чотирьох найбільших медіа-груп України:

1+1 media: 1+1, 2+2, ТЕТ, ПлюсПлюс, УНІАН, Бігуді.
StarLightMedia: СТБ, ICTV, Новий канал, М1, М2, Оце.
Inter Media Group: Інтер, НТН, К1, К2, Мега, Піксель, Zoom, Enter-фільм.
Медіа група Україна: ТРК Україна, НЛО ТБ, Індиго, Ескулап ТБ.

Близько 40 регіональних та нішових телеканалів залишилися у відкритому доступі.

Чому в мене пропав сигнал?

Це були короткочасні вимкнення сигналу для абонентів безкоштовного супутникового ТБ, які розпочалися з 4 листопада 2019 року. На екрані протягом двох хвилин у прайм-тайм з’являлися повідомлення, що телеканал підлягає кодуванню з 20 січня 2020 року. Таким чином відбувалося інформування глядачів про зміни. А з 28 січня 2020 року сигнал більшості українських супутникових телеканалів мав бути закодований. Пізніше кодування перенесли на 16 березня 2020 року і тоді остаточно закодували канали.

Як тепер дивитися українські канали?

Способів багато, тож зовсім без розваг Ви не залишитеся:

Підписка на одного з супутникових операторів, але доведеться придбати супутниковий ресивер, приймач з вбудованою системою кодування Verimatrix однієї з наявних DTH-платформВіасат Україна або Екстра ТБ. Приймач коштує від 550₴, а за користування доведеться платити абонентську плату. У Viasat вона стартує від 99₴ на місяць за 91 канали, а Xtra TV пропонує тарифні плани від 99₴ на місяць зі стартовою пропозицією 80 каналів. Також Ви можете скористатися різніми акційними пропозиціями які пропонують дані оператори.

Дивитися те, що залишилося. Глядачі не залишилися без контенту навіть якщо не будуть ні на що підписуватися. У відкритому доступі залишилося близько 40 українських телеканалів. Зокрема, це державні канали, інформаційні, регіональні та міжнародні версії.

• Перейти на звичайне Ефірне цифрове телебачення – Т2. Там основні українські канали будуть у відкритому доступі.

Підключити кабельне телебачення. Це тип телевізійного мовлення, в якому телесигнал розповсюджується за допомогою високочастотних сигналів, які передаються до споживача по кабелю. Доведеться також платити в залежності від обраного провайдера в Вашому місті.

Інтернет телебачення. Це цифровий сигнал, який передається через Інтернет без спотворень. На відміну від кабельного та супутникового ТБ, глядач може контролювати процес перегляду телеканалів. Ефір телеканалу завжди можна поставити на паузу, перемотати, або ж запустити перегляд передачі спочатку. Це робить Інтернет телебачення максимально зручним для користувача. 

У поняття Інтернет телебачення входять дві різні технології — IPTV і ОТТ. У першому випадку послуги надає Інтернет провайдер, однак доступ можливий тільки через його мережу.

У свою чергу, ОТТ-сервіси пропонують перегляд ТБ незалежно від типу підключення, саме головне, щоб була хороша швидкість Інтернету. Стандарт ОТТ набагато зручніший для користування.

Для того, щоб переглядати Інтернет телебачення Вам необхідно телевізор з фунцією Smart TV, який працює через Інтернет та надає доступ до різноманітного контенту, в тому числі телеканалів. Приєднатися можна до будь-якого сервісу незалежно від Вашого провайдера. Якщо телевізор не має функції Smart TV, то необхідно буде придбати приставку Smart TV Box. Також Інтернет телебачення можна переглядати на ноутбуках, планшетах та смартфонах.

Чи можна зламати кодування?

Ми закликаємо всіх споживати контент легально, оскільки це — дуже важливий фактор для того, щоб в Україні з’явилися якісні телебачення та кіноіндустрія. До того ж, для кодування каналів використовуватиметься система Verimatrix, яка не піддається злому. Можливо, медіагрупи впровадять паралельно ще одну систему кодування, яка ще більше захистить сигнал від втручання хакерів.

Для того, щоб отримати безкоштовну консультацію, або замовити послугу встановлення телебачення у Львові чи області телефонуйте нам за номером:

(063)770-99-66 або (098)257-70-72

сигнал більшості українських супутникових телеканалів

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Як дивитися українські канали після кодування? | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Як дивитися українські канали після кодування?