Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Як правильно вибрати Смарт ТВ приставку (медіаплеєр) для телевізора?

Перед тим як викласти поради, як вибрати Smart TV приставку (медіаплеєр) для телевізора, розглянемо основні способи отримання медіаконтенту сьогодні.

  Незважаючи на успішне розгортання мережі мовлення стандарту DVB-T2, з трансляцією в кожному населеному пункті кількох десятків каналів, потреба користувачів у різноманітному медіаконтенті залишилася незадоволеною. Практично всі запропоновані канали транслюють однообразний програмний продукт, якість якого мало кого задовільняє. Тим більше, що для перегляду цих каналів на більш старих телевізорах необхідний спеціальний тюнер. Перегляд супутникового телебачення також не завжди задовільняє глядачів. По перше, необхідно встановити велику параболічну антену, яка портить зовнішній вигляд будови, а по друге, цікавий контент пропонують тільки платні провайдери і для кожного з них необхідний тюнер, що підтримує певну систему умовного доступу (універсальні тюнери вартують досить дорого).

  Тому найбільш привабливим джерелом цікавого та найрізноманітнішого відеоконтенту став Інтернет. Тут можна знайти відеотрансляції на будь-який смак. Але переглядати фільми або новини на екрані монітора не зовсім комфортно, тому багато користувачів вибирають спеціальні Smart телевізори або більш універсальні Smart приставки, які можна підключити до будь якого типу телевізійних приймачів (за вийнятком лампових і дуже старих моделей в яких немає зовнішнього відеовходу). Оскільки вартість Smart TV поки досить висока, а технології не стоять на місці, користувачі все частіше вибирають недорогу альтернативу Smart TV – медіаплеери (Smart приставки). Серед стандартного набору функцій – онлайн перегляд ТБ передач, фільмів або зображень з веб камери, не залежно від їх географічних приналежностей, використання ресурсів відеохостингів (у тому числі платних), можливість доступу в соціальні мережі та програвання записів, збережених на флеш карті або інших накопичувачах.

Основні параметри вибору Smart приставки:

  Щоб приставка оптимально підійшла до телевізора, а її функції повністю відповідали вашим очікуванням, необхідно уважно вивчити наступні характеристики вибраної приставки:

• Набір інтерфейсів для підключення до телевізора.
• Аппаратні особливості приставок (процесор, пам'ять, наявність накопителя для зберігання контенту).
• Тип операційної системи.
• Формати відтворюваних файлів.
• Варіанти підключення до мережі Інтернет.
• Форм-фактор корпусу.
• Електроживлення (вбудований або окремий блок живлення, електроживлення через USB).
• Комплектація.

Варіанти підключення до телевізора:

  Найкращим способом з'єднання медіаплеєра з телевізійним приймачем вважається кабель HDMI, так як такий варіант дозволяє оцінити всі переваги відеоконтенту у форматі HD або самого високого розширення стандарту SD. Не всі телевізори оснащені портом HDMI. І якщо у вас відносно стара модель телевізора, необхідно при виборі медіа-приставок враховувати наявність відповідних портів на обох пристроях.

Апаратні можливості сучасних приставок:

  Зазвичай в телевізорах SMART існують певні обмеження на нарощування можливостей відтворення контенту (габарити, потужність блоку живлення, необхідність спеціального ПО, керуючого всіма компонентами пристрою). Але в медіаплеєрах такі обмеження практично відсутні. Тому вони характеризуються значно вищою швидкістю дії та підтримують більше число додатків, при високій якості зображень на екрані телевізора.

  Якщо ще зовсім недавно пристрій з двоядерним процесором, 2 Гб «оперативки» і 8 Гб вбудованого жорсткого диска вважалося межою мрій телефанатів, то сьогодні виробники освоїли випуск високопродуктивних Android приставок на 4-х і навіть 8-ядерних процесорах, з великим об'ємом ОЗУ і збільшеною місткістю жорсткого диска SSD накопичувача або вбудованої флешпам'яті. Найчастіше в сучасних ТВ-приставках застосовуються багатоядерні процесори Rockchip або Amlogic : в найбільш «скромних» за можливостями моделей Rockchip RK3066 (2 ядра), а в найбільш нових з розширеним функціоналом - 8-ядерні Rockchip RK3288 або Amlogic S905. ТВ-приставки, оснащені такими процесорами, можуть підтримувати не тільки будь-який тип контенту, але й досить ресурсоємні ігри.

  Щоб підключити інтелектуальну приставку до мережі Інтернет, використовується проводове підключення (порт LAN) або бездротове підключення Wi-Fi. Крім цього більшість приставок оснащені підтримкою Bluetooth 4.0.

Вибір операційної системи ТВ приставки:

  Сучасні смарт-приставки за продуктивністю вже наблизилися до ноутбуків і навіть до настільного ПК. Частіше всього в ТВ-приставках використовуються ОС сімейства Windows і Android, але існують пристрої, що працюють на ОС LINUX. Останні не дуже популярні, так як для них достатньо скромний вибір додатків. Також існують універсальні моделі, які підтримують дві «операційки» - частіше всього Windows і Android.

  Телевізійні СМАРТ-приставки для Windows відрізняються підвищеними вимогами до системних ресурсів, але тому мають повноцінний BIOS, попередньо встановлений офісний пакет ПО і при вирішенні деяких завдань можуть замінити традиційний комп'ютер.

  Приставки Android менш вимогливі до «заліза», тому вони мають більш високу швидкість дії (швидкість перемикання каналів (задач) і якість обробки відео). Більш зручний пошук і менш складний процес встановлення та видалення додатків. Крім цього в мережі можна знайти величезну кількість ігрових і розважальних додатків, набір офісних і спеціальних програм для перегляду телепрограм від більшості провайдерів. Більшість приставок поставляється з уже оформленою підпискою та можливістю льготної пролонгації. Також до переваг андроїд приставок відноситься їх невисока (порівняно з боксами Windows) вартість.

  Якщо ви хочете об'єднати переваги пристроїв Android і Windows TV, зверніть увагу на універсальні моделі, які дозволяють вибрати одну з двох «операційок» в процесі завантаження.

  Але незалежно від типу операційної системи необхідно віддавати перевагу смарт-приставкам, що підтримують більшу кількість типів медіафайлів. Мінімальний набір повинен включати файли форматів DivX, MP4, MKV, WMA і WMV.

Способи підключення до Інтернету:

  При виборі медіаприставки необхідно враховувати особливості побудови доступу до мережі Інтернет і тип встановленого обладнання. При наявності Wi-Fi доступу з достатньо потужним рівнем сигналу можна підібрати інтелектуальну приставку підключеного Wi-Fi адаптера. Якщо є можливість прокладки інтернет кабеля – слід віддати перевагу проводовому підключенню. При цьому підключенні здійснюється через роз’єм RJ45, а якщо на підключенні порту Ethernet не передбачено – через адаптер LAN-USB, підключений до підключення через USB, а до маршрутизатора за стандартною для проводної мережі схемою.

Зовнішній вид:

  Частіше всього приставки Android пропонуються у вигляді флешки або невеликого окремого боксу (коробки).

Розумна приставка для телевізора, виготовлена ​​у форм-факторі флешки, характеризується:

• Компактністю.
• Наявністю вбудованого Wi-Fi адаптера.
• Спосіб підключення до телеприймача і електроживленням через порт USB.
• Обмеженою кількістю додаткових роз'ємів.

  Такі ТВ-приставки можна підключати тільки до більш сучасних телевізійних приймачів з інтерфейсом USB. За характеристиками вони мало чим відрізняються від медіаплеєрів, виконаних у вигляді невеликої коробки, але ТВ-приставки можна підключати до телевізора через входи AV, HDMI або VGA, і вони в більшості випадків оснащені роз'ємом LAN для підключення до Інтернет-роутера. Також смарт приставки вбудовані в коробку мають краще охолодження внутрішніх компонентів, що дозволяє комплектувати такі пристрої великою кількістю апаратних засобів, розширюючи їх функціональність. Такі медіаплеєри підходять для підключення будь-якого типу телевізора, включаючи старі моделі.

Якої фірми вибрати приставку смарт тв:

  При виборі приставки слід більше уваги звертати на її функціональні особливості, ніж на виробника. Більшість недорогих пристроїв випускаються в Китаї, але за якістю та характеристиками вони мало чим уступають іменним виробникам (хіба що тільки ціною). Можна виділити перевірені часом бренди Xiaomi, ASUS, Strong, Beelink і багато інших. Про переваги конкретної моделі можна дізнатися у консультанта.

Додаткові можливості смарт приставок:

  Крім аксесуарів, що входять в стандартну комплектацію, можна придбати додаткові пристрої, що розширюють можливості і підвищують комфорт використання медіаплеєра. Це вихідна клавіатура для можливості роботи з офісними та багатьма іншими додатками, спеціальний дистанційний пульт переключення, а також веб-камери та мікрофони для відеозв'язку та інші корисні пристрої.

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Як правильно вибрати Смарт ТВ приставку для телевізора? | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Як правильно вибрати Смарт ТВ приставку для телевізора?