Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Як правильно підключити Смарт ТВ приставку (медіа плеєр) до телевізора?

  Сучасні цифрові технології дозволяють переглядати велику кількість цифрових телевізійних каналів у неймовірній якості, а також дають можливість користуватися різними сервісами, додатками і т. д. Однак для користування цими всіма можливостями необхідно відповідне обладнання. Це може бути телевізор з вбудованою функцією, яка називається Smart TV або спеціальна Смарт ТВ приставка, яку ми підключаємо до телевізора. І тут виникає запитання, як правильно підключити приставку до телевізора, на яке ми постараємося дати відповідь в нашій статті.

Як підключити Смарт ТВ приставку до нового телевізора:

  Під поняттям «новий телевізор» прийнято називати всі моделі, які мають порт HDMI. З відносно новими моделями телевізорів все просто - інтерфейс HDMI забезпечує передачу високоякісного цифрового сигналу, як відео так і аудіо, через один кабель. Причому кабель зазвичай передбачений в комплекті.

1. Вимкніть живлення техніки (найкраще повністю знеструмити ТВ і Смарт ТВ приставку, витягнувши штепселі з розетки).
2. Вставте обидва кінці кабелю до відповідних портів на медіаплеєрі і телевізорі.
3. Підключіть живлення.
4. Включіть пристрої і дочекайтеся завантаження медіаплеєра. Це може зайняти від пари секунд до кількох хвилин.

  Подальші дії залежать від моделі медіаплеєра, версії операційної системи. У більшості випадків роботу можна починати відразу. Іноді потрібно налаштувати роздільну здатність та інші параметри.

Як підключити Смарт ТВ приставку до старого телевізора:

  Працес підключення Смарт ТВ боксу до старого телевізора трохи складніший, але справитися з ним зможе кожний.

Існує два основних методи підключення:

• Через тюльпани.
• Через HDMI і конвертер.

Підключення Смарт ТВ приставки до телевізора через тюльпани:

Для цього методу вам знадобиться:

• Смарт ТВ приставка з наявним портом AV.
• Кабель RCA – Jack 3.5 (Тюльпан-Джек).

  Якщо на вашому TV BOX є вихід AV - підключиться до старого телевізора максимально просто. Вам знадобиться кабель rca – jack 3.5 або говорячи простою мовою тюльпан на джек. Просто вставте Jack в AV порт вашого Android TV Box а три тюльпани в роз'єми, що збігаються за кольором на телевізорі (жовтий провід в жовтий роз'єм, червоний в червоний, білий в білий). Після цього увімкніть телевізор та активуйте режим роботи AV, робиться це відповідною кнопкою на пульті.

Підключення Смарт ТВ приставки до телевізора через HDMI та конвертер:

  Якщо ж вам не пощастило і на вашому Android TV Box немає роз'єму AV - це не біда, тому що ви все одно зможете підключити її до старого телевізора.

Для цього методу вам знадобиться:

• Смарт ТВ приставка з наявністю роз'єму HDMI.
• Кабель RCA - RCA (тюльпани).
• Конвертер HDMI.
• Кабель HDMI.
• MicroUSB на USB * потрібно опціонально, якщо використовується конвертер з активним живленням, якому потрібне додаткове живлення (кабель зазвичай йде в комплекті з конвертером).

  На відміну від минулого методу вам знадобиться звичайний кабель «тюльпани», а також конвертер, який конвертуватиме цифровий сигнал зі Smart TV Box в аналоговий для телевізора. Підключення більш складне, але якщо ви робитимете все правильно у вас з легкістю це вийде.

1. Вставте три тюльпани в роз'єми телевізора, що збігаються за кольорами, і у відповідні порти на HDMI-конвертері.
2. Підключіть HDMI кабель у роз'єм конвертера та в ТВ приставку.
3. Якщо потрібно, підключіть додаткове живлення для конвертера.
4. Тепер вам залишається увімкнути пристрої, а потім активувати режим відтворення з AV.

Як підключити Смарт ТВ приставку до смартфона:

  Смарт ТВ приставку можна використовувати в якості перехідника, якщо з якої-небудь причини ви не можете підключити телефон до телевізора. Варіантів дій безліч, але один з найбільш зручних і простих алгоритмів - бездротове підключення за допомогою функціоналу Wi-Fi Miracast.

Для його реалізації виконайте наступну схему дій:

1. Підключіть приставку до телевізора за допомогою кабелю HDMI.
2. Активуйте на медіаплеєрі додаток "Miracast".
3. Якщо не підключений Wi-Fi, увімкніть його.
4. Запускаємо додаток "Miracast" на телефоні (його потрібно завантажити і встановити заздалегідь) і вибираємо "Wi-Fi Display" - "Включити загальний доступ до екрану" - "Пошук".
5. Активуємо пошук пристроїв на приставці.
6. Підтверджуємо сполучення на обох пристроях.
7. Отримуємо вивід зображення зі смартфона на великий екран телевізора.

  Картинка і всі функції керуються з телефона.

До речі, Айфони на iOS можуть підключатися до телевізора через приставку AirPlay або адаптер Lightning Digital AV.

  Крім того, існують моделі смартфонів, оснащені HDMI-виходом (наприклад, LG 2X) або з підтримкою MHL або SlimPort. Для перших використовуйте просто кабель HDMI. Другі можна підключати через спеціальний перехідник Micro USB to HDMI.

Як підключити Смарт ТВ приставку до монітора:

  Якщо у вас є невикористаний монітор, за допомогою медіаплеєра його цілком можна перетворити на телевізор зі Смарт ТВ. Адже по суті один від іншого відрізняється тільки наявністю приймача.

  Для старих ЕПТ-моніторів, оснащених тільки аналоговим входом VGA (D'SUB) необхідний перехідник - адаптер від HDMI до VGA. Простежте, щоб адаптер був з аудіороз'ємом, куди ви підключите активні колонки. В іншому алгоритм відповідає ходу дій з телевізором. Але HDMI кабель від Смарт ТВ приставки потрібно підключити до перехідника. А потім вся ця конструкція сполучається з монітором.

Як підключити ТВ приставку до Інтернету:

  Щоб отримати доступ до всіх сервісів, медіаплеєр потрібно підключити до всесвітньої павутини. Основних варіантів дій два — дротове або бездротове підключення. Яке саме рішення вибрати, залежить від моделі медіаплеєра (підтримки інтерфейсів), режиму використання пристрою.

Дротове підключення:

  Якщо приставка оснащена портом Ethernet, ви встановили її стаціонарно і не плануєте часто переставляти з місця на місце, дротове підключення до інтернету буде оптимальне — такий коннект стабільний, дані передаються швидко, на сигнал не впливають відстань до роутера і наявність перешкод (стін, масивних меблів тощо).

  Для підключення досить вставити LAN-кабель або патч-корд від роутера до відповідного порта на панелі медіаплеєра, а в меню активувати пункт «Ethernet» (тип мережі «дротове з'єднання» або інша аналогічна назва). Налаштування, як правило, відбувається автоматично. Якщо після повного завантаження параметрів з'єднання не встановлено, доведеться попрацювати вручну. Для цього в пункті Ethernet введіть ті ж настройки, які ви використовуєте при приєднанні свого комп'ютера до всесвітньої павутини. Врахуйте, що IP-адреса повинна відрізнятися від адреси ПК на одиницю (в останній цифрі). Швидкість передачі даних буде залежати від тарифу вашого провайдера і обраного типу інтерфейсу (1 Гбіт/с або 100 Мбіт/с).

Бездротове підключення Wi-Fi:

  Інтернет-кабель не завжди вписується в інтер'єр, число патч-кордів під рукою може бути обмежене, а приставка періодично переставлятися з кімнати в кімнату. Для будь-якої з цих ситуацій чудовою альтернативою стане бездротове підключення через Wi-Fi.

Для установки конекту виконайте просту схему дій:

1. Підключіть Smart-приставку до телевізора.
2. Після завантаження пристрою зайдіть в меню налаштувань TV Box.
3. Відкрийте пункт меню "Wi-Fi". За замовчуванням він відключений, переведіть повзунок в активний режим.
4. Почнеться пошук доступних мереж. Це займе кілька секунд або хвилин.
5. В списку виберіть вашу домашню мережу Wi-Fi.
6. Введіть пароль вашої точки доступу вайфай і натисніть кнопку підтвердження.


  Після цього медіаплеєр отримає бездротове підключення до інтернету і ви зможете використовувати всі доступні online-сервіси.

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Як правильно підключити Смарт ТВ приставку до телевізора? | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Як правильно підключити Смарт ТВ приставку до телевізора?