Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Як зробити Smart TV зі звичайного телевізора?

  Ця стаття буде корисна всім тим, хто має звичайний телевізор без функцій Smart TV і хто хоче перетворити його на розумний Smart TV телевізор з можливістю підключення до Інтернету. Щоб була можливість встановлювати різні програми, дивитись YouTube, фільми, серіали, телепередачі та інше відео через онлайн-кінотеатри. Також багатьом необхідна функція, яка дозволяє транслювати екран із телефону або інших пристроїв на звичайний телевізор. До того ж з'явиться можливість дивитися велику кількість ТВ каналів через Інтернет без підключення антени та кабельного телебачення. Ця стаття актуальна для телевізорів всіх виробників: LG, Samsung, Sony, Sharp, Philips, Panasonic, TCL, Hyundai і т.д.

  Також поради з цієї статті можуть стати в нагоді власникам телевізорів зі старим Smart TV. Є багато хороших телевізорів зі Смарт функціями, але які вже сильно застаріли і користі від них практично немає. Дуже часто програми та сама система Smart TV на таких телевізорах не оновлюється (оскільки нове ПЗ не підтримує апаратна частина телевізора). Програми перестають працювати або сильно глючать. І якось це полагодити чи виправити неможливо. Але рішення, про яке я розповім у цій статті, дасть друге життя застарілому телевізору.

  Зробити Smart TV із звичайного телевізора можна за допомогою Смарт ТВ приставки (медіаплеєра). Це окремий пристрій, який підключається до телевізора (телевізор працює просто як екран). І це єдиний, нормальний та робочий варіант. Інші варіанти типу за допомогою телефону на Android, ноутбука, ПК, за допомогою адаптера тощо або не працюють зовсім, або не зроблять з вашого телевізора повноцінний Smart TV. Але ми їх однаково розглянемо наприкінці статті.

  Що стосується дуже старих телевізорів, які ще кінескопні і на яких немає HDMI-входу (через який підключається приставка), то за допомогою спеціальних перехідників та адаптерів до них також можна спробувати підключити Смарт ТВ приставку.

  Можливо у вашому телевізорі все ж таки є Smart TV. І, можливо, він навіть працює. У вас виникне запитання, чи є функція Smart TV в телевізорі і як це перевірити? Відповідаємо, достатньо просто прочитати інструкцію до вашого телевізора або якщо її немає, то знайти інформацію в Інтернеті набравши в пошуку модель вашого телевізора. Також зверніть увагу, що для роботи Smart TV (не важливо, він вбудований, або через приставку) потрібне швидке та стабільне підключення до Інтернету. В ідеалі, це коли у вас кабельне підключення до Інтернету та встановлений роутер. Роздача з телефону чи мобільного роутера теж підійде.

Робимо Smart TV зі звичайного телевізора за допомогою приставки:

  Ми вже з'ясували, що зробити звичайний телевізор "розумним" можна за допомогою Смарт ТВ приставки. Зараз спробую максимально просто і зрозуміло пояснити, що це за пристрої. Смарт ТВ приставки (медіаплеєри або ТВ бокси, їх ще так називають) найчастіше бувають у вигляді окремої невеликої коробочки або у вигляді стику (як велика флешка).

  Напевно, десь 95% цих приставок працюють на Android. По суті, в цю коробочку зашито залізо від планшета, але як екран виступає ваш телевізор. Але важливо розуміти, що є приставки на Android TV (система, яка була оптимізована спеціально для Смарт ТВ приставок та розумних телевізорів) та на звичайному Android (який встановлюють у телефони, планшети). Я рекомендував би купувати приставку саме на Android TV, оскільки вона спочатку розроблялася саме для цих пристроїв. Найпопулярніші це Xiaomi, X96 Mini/Max Plus, Rombica та інші. Насправді вибір цих пристроїв дуже великий.

  Якщо не на Android, рекомендую подивитися Apple TV 4K. Особливо якщо у вас багато пристроїв від Apple. Це дуже класна приставка (але й не дешева), яка відмінно взаємодіятиме з іншою технікою Apple у вашому будинку. Наприклад, ви зможете без проблем транслювати екран із iPhone або iPad на свій телевізор. Є Smart TV приставки на Linux та Windows (типу міні-ПК). Я не радив би ці пристрої. Особливо простим користувачам, які не дуже добре знаються на цій техніці.

Основні моменти:

• При виборі зверніть увагу на максимальну роздільну здатність екрана, яку підтримує ТВ бокс. Якщо у вас 4K телевізор, то вам потрібна приставка з підтримкою 4K.
• Чим більше оперативної та вбудованої пам'яті – тим краще.
•  Практично всі сучасні Смарт ТВ приставки підключаються до телевізорів через HDMI (прямо в порт, або за допомогою кабелю). Навіть на звичайних, старих телевізорах, як правило, є хоча б один HDMI вхід. Якщо у вас дуже старий кінескопний телевізор, для підключення доведеться використовувати конвертер відеосигналу.
•  Приставка може підключатися до Інтернету через Wi-Fi або LAN (за допомогою кабелю). Залежно від моделі може бути лише Wi-Fi (наприклад, як на Xiaomi Mi TV Stick). Може бути Wi-Fi та LAN вхід. Або тільки Wi-Fi та можливість підключення зовнішньої мережевої карти по USB (як на Xiaomi: Mi Box S).
•  Медіаплеєром можна керувати за допомогою пульта дистанційного керування (іноді в комплекті йде аеропульт). На багатьох приставках він підключається через Bluetooth. Можна підключити мишку або клавіатуру (USB або Bluetooth). Також якщо модель підтримує Bluetooth, можна підключати бездротові навушники, колонки та інші пристрої.
•  Програми можна встановлювати з магазину програм Google Play або через APK файли. Це на Android приставках.
За бажанням (встановивши спеціальні програми) можна налаштувати безкоштовний перегляд фільмів, серіалів, ТВ каналів тощо. YouTube можна дивитися безкоштовно (з рекламою). Netflix, MEGOGO, IVI, Amediateka, START – це все за підпискою (деякий контент можна дивитися безкоштовно, але його небагато).
•  Загалом це прості та недорогі пристрої, які в більшості випадків можна сховати за телевізором і отримати всі функції Smart TV.

Підключення приставки до телевізора:

Підключення Smart TV приставки до сучасного телевізора який має HDMI входи:

  Ми підключаємо приставку до телевізора за допомогою HDMI кабелю або безпосередньо в HDMI порт і підключаємо живлення (від розетки, або від USB-порту телевізора в деяких моделях).

  Включаємо приставку (з пульта дистанційного керування, або вона сама запуститься після включення живлення), чекаємо поки вона завантажиться і бачимо головний екран. Якщо на телевізорі не з'явиться зображення, виберіть джерело HDMI вхід, до якого підключено приставку.

Важливо! Якщо Смарт ТВ приставка нова, то при першому увімкненні потрібно буде виконати нескладне налаштування.

  За бажання саму приставку можна сховати за телевізор (наприклад, приклеїти на двосторонній скотч). Тільки за умови, що пульт підключаються через Bluetooth і не потрібна пряма видимість приставки.

Підключення Smart TV приставки до старого телевізора який немає HDMI входів:

  За бажання таку приставку можна підключити навіть до старого телевізора. Можливо навіть до кінескопного. Головна проблема в тому, що на старому телевізорі зазвичай немає HDMI входу. У такому випадку знадобиться конвертер відеосигналу. Це щось на кшталт перехідника з HDMI на RCA (тюльпан). Просто наберіть у пошуку "конвертер відеосигналу HDMI в AV" і ви зрозумієте про який пристрій йдеться.

  Ще як варіант – покупка Смарт ТВ приставки з AV виходом. Але таких зараз на ринку дуже мало.

Інші способи зробити Smart TV та підключити звичайний телевізор до Інтернету:

За допомогою телефону (смартфону) на Android або планшету:

  Підключити той же планшет або телефон HDMI до телевізора (найчастіше потрібен спеціальний перехідник або кабель).

За допомогою ноутбука або стаціонарного комп'ютера:

  Теж як варіант. Але це вже буде більше не Smart TV з ноутбука, а телевізор як монітор. Зазвичай є якийсь старий ноутбук, який хочеться десь використовувати.

  Можна також з'єднати телевізор із ноутбуком або ПК за допомогою кабелю HDMI або VGA. На телевізорі відображатиметься зображення з комп'ютера. Складно назвати це Смарт ТБ, погодьтеся. Але з іншого боку, ця комбінація виконуватиме практично ті самі функції. Через браузер можна увімкнути будь-який фільм, ТВ канали, дивитися той самий Ютуб. Навіть у ігри грати можна. Керувати можна за допомогою мишки та клавіатури (бажано підключити бездротові). Не так зручно, як у випадку із приставкою, але цілком собі робочий спосіб.

За допомогою адаптера Chromecast або Miracast:

  Є спеціальні адаптери, які підключивши в HDMI вхід на звичайному телевізорі дають можливість виводити зображення з телефонів (як з Android, так і з iOS), планшетів, або комп'ютерів. Без використання дротів.

  Залежно від адаптера, можна або транслювати контент з певних програм (наприклад, відео з програми YouTube через Chromecast адаптер), або повністю дублювати екран пристрою на телевізор. Але потрібно бути готовим до того, що можуть бути затримки у виведенні зображення та інших глюків.

Щоб довго не розповідати про ці адаптери, просто пошукайте посилання на окремі статті в Інтернеті.

  Miracast, AirPlay, DLNA адаптер для телевізора? Що таке MiraScreen та AnyCast?
Як підключити Android, iPhone, ноутбук через MiraScreen або AnyCast до телевізора по Miracast та AirPlay?
  Такий адаптер можна підключити до будь-якого телевізора, навіть без Smart TV. Ну і зверніть увагу, що це не Смарт ТВ приставка, в цих адаптерах немає встановленої операційної системи, додатків і т.д. Їх можна використовувати виключно для бездротової передачі зображення з мобільного пристрою або ноутбука на екран телевізора.

За допомогою ігрових приставок PlayStation або Xbox:

  Дивитися той самий YouTube або Netflix можна на ігрових приставках. Підійде практично будь-яка консоль від Sony чи Microsoft. Найновіші на сьогодні: PlayStation 5, Microsoft Xbox Series X, Xbox Series S. На PS 4 теж все відмінно працює. У магазині ігор та програм PlayStation Store я знайшов навіть MEGOGO. Можливо, є програми інших онлайн-кінотеатрів. YouTube на PS 4 працює без проблем. Він був одразу встановлений. Для PS 5 можна докупити навіть пульт дистанційного керування.

  У магазин ігор та програм Microsoft Store теж є дуже багато програм для перегляду різного відеоконтенту і прослуховування музики. Наприклад: Apple TV, Netflix, Twitch, Plex, Spotify.

Висновок:

  Практично з будь-якого телевізора можна зробити Smart TV з можливістю підключення до Інтернету але без додаткових пристроїв не обійтися. Найкращий варіант – Смарт ТВ приставка на Android або Apple TV. Якщо у вас є ігрова консоль, то вона певною мірою може замінити таку приставку.

  Якщо немає бажання або можливості купити приставку, можете спробувати перетворити свій телевізор на Смарт ТВ за допомогою смартфона, планшета, старого ноутбука або ПК.

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Як зробити Smart TV зі звичайного телевізора? | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Як зробити Smart TV зі звичайного телевізора?