Місто Львів:  ico phone1  +38(063)770-99-66  ico phone1  +38(098)257-70-72

StarService.com.ua

ЗРОБИМО ВАШІ МРІЇ РЕАЛЬНІСТЮ

Як розблокувати телевізор та змінити регіон Smart TV?
Як прошити телевізор, обновити прошивку телевізора Smart TV?

 У 2020 році південно корейські компанії Samsung і LG оголосили про початок блокування Смарт ТВ (Smart TV) на несертифікованих телевізорах.

 Компанії Samsung і LG розпочали боротьбу з так званими «сірими» телевізорами – несертифікованими пристроями. Вони почали блокувати всі смарт функції на своїх пристроях, якщо телевізор працює в регіоні, для якого не призначений. Таким чином, телевізор перетворюється в звичайний монітор – функції Smart TV повністю заблоковані, а на екрані написано «This TV is not fully functional in this region». Такі дії спрямовані на боротьбу з пристроями, які завезені з інших країн і які через це продаються за низькою ціною. Найбільше від цих дій страждають кінцеві користувачі, а не імпортери і продавці. На передачу TV-сигналу обмеження ніяк не вплинуть.

 Оптимальне рішення проблеми з блокуванням це за допомогою покупки Смарт ТВ (Smart TV) приставки.

Як розблокувати телевізор без покупки Smart TV приставки:

 Офіційно LG і Samsung не надають можливості виправити проблему блокування телевізора. Проте, винахідливі користувачі все ж змогли обійти блокування без Smart TV.

 Перший спосіб – зміна регіону через сервісне меню телевізора та використання VPN. Потрібно з пульта зайти в сервісне меню, змінити регіон, а також інші важливі параметри. Однак - це може призвести до небажаних наслідків, наприклад, несправності телевізора або навіть вплинути на гарантійне обслуговування. До речі, під час налаштування Wi Fi необхідно зайти через VPN за допомогою комп'ютера або ноутбука, підключеного через кабель. Майте на увазі, після зміни регіону не вдасться відновити підписки.

 Другий спосіб – заміна материнської плати телевізора. Для цього вам необхідно відвезти ваш Samsung, LG телевізор в сервісний центр. Така процедура коштує дорого, Смарт ТВ приставка обійдеться дешевше.

 Як ми бачимо, є способи обійти блокування Samsung, LG телевізорів, однак немає гарантій, що все буде добре. Більш того, у вас може пропасти гарантія на телевізор і ремонтувати його в разі несправності доведеться самостійно за свої гроші, а це обійдеться набагато дорожче, ніж просто купити Смарт ТВ приставку. Ми рекомендуємо придбати Смарт ТВ приставку, щоб уникнути несподіваних проблем з телевізором.

 Більшість користувачів намагаються самостійно розблокувати телевізор, подивившись відео в інтернеті чи прочитавши якісь сумнівні інструкції, але в результаті такі дії можуть призвести до ще більших проблем або навіть поломки телевізора. Тому ми настійно не рекомендуємо намагатися розблокувати телевізор самостійно, а звернутися до професійних майстрів зателефонувавши в наш сервісний центр.

Для того, щоб розблокувати телевізор Samsung, LG у Львові чи області телефонуйте нам за номером:

(063)770-99-66 або (098)257-70-72

Як прошити телевізор або обновити прошивку Smart TV:

 Прошивка телевізора зі Smart TV — не найчастіша дія, яку ми робимо. Я навіть сказав би, що мало хто взагалі це робить. Однак це дозволить оновити програмне забезпечення та значно розширити функціонал ТБ.

Чому потрібно прошивати телевізор Smart TV?

 Сучасні телевізори за своїми функціональними можливостями вже впритул наблизилися до персональних комп'ютерів. Вони дозволяють не тільки переглядати відеоконтент, але й грати в ігри, блукати інтернетом та багато іншого.

 Весь основний функціонал телевізора знаходиться у його прошивці. Від поточного програмного забезпечення безпосередньо залежать мультимедійні можливості пристрою. Виробники періодично випускають оновлення, додаючи актуальні інструменти, послуги та інше.

 Виробники ТВ техніки не рекомендують ігнорувати офіційні оновлення. І на те є низка вагомих причин. Своєчасна перепрошивка телевізора підвищує стабільність його роботи та усуває всі чи хоча б більшу частину вразливостей, що характерно для Smart TV техніки.

 Під час випуску нової прошивки будь-який виробник телевізора насамперед вносить критичні виправлення помилок у систему Smart TV або Android, які можуть впливати на безпеку роботи вашого телевізора в інтернеті. Але не тільки в них річ. Щороку розробляються нові технології, додаються нові функції, які відсутні в заводському ПЗ, встановленому на телевізорі кілька років тому на заводі. Тому підтримка прошивки Смарт ТВ в актуальному стані дозволить вам виправити якісь можливі помилки в програмному забезпеченні та отримати нові функції. Однією з головних властивостей є підтримка нових форматів відео для відтворення.

 У деяких користувачів виникають серйозні проблеми з процедурою оновлення програмного забезпечення. Отже, з'ясуємо, як оновити програмне забезпечення телевізора самотужки.

Способи прошивки телевізора:

• По мережі за допомогою протоколів Wi-Fi або LAN.
• Оновлення ПЗ телевізора по USB.

 Спосіб оновлення через мережу найпростіший і менш трудомісткий. Для його реалізації достатньо натиснути кілька кнопок і апарат оновить програмне забезпечення в автоматичному режимі. Прошити телевізор із флешки помітно складніше, але за відсутності підключення ТБ до Мережі це єдиний варіант. Розглянемо обидва способи докладніше.


Прошивка телевізора через мережу:

 Оновлення програмного забезпечення через меню, тобто через інтернет, займе від сили 10-15 хвилин. Порядок дій на всіх моделях приблизно однаковий. Але в деяких моделях можуть змінюватися назви пунктів меню.

 Черговість дій наступна:

1. Натискаємо на клавішу Smart TV на дистанційному керуванні.
2. Переходимо в розділ «Підтримка».
3. У меню вибираємо пункт "Оновлення ПЗ".
4. Система має запустити пошук усіх наявних прошивок.
5. Після цього з'явиться актуальний варіант ПЗ та способи завантаження.
6. Натискаємо на "Оновлення через інтернет".
7. З'явиться користувальницька угода, з якою потрібно погодитися.
8. Чекаємо на закінчення оновлення і перезавантажуємо пристрій.

 Іноді під час прошивки телевізор може зависнути або перезавантажитися. Це стандартна процедура і турбуватися не потрібно. Якщо він не вмикається після оновлення, це означає, що пристрій потребує часу на встановлення об'ємних файлів.

Прошивка телевізора з USB накопичувача:

 Якщо телевізор не має підключення до мережі, то оновлення з флешки – єдиний варіант. Для цього знадобиться стандартний USB-накопичувач ємністю не менше 1 Гб та ПК з доступом до інтернету. Деякі оновлення, особливо для преміальних моделей Sony та Toshiba, займають більше місця, тому краще брати диск із запасом.

 Важливо! Флешка повинна бути повністю відформатована, з огляду на файлову систему телевізора (NTFS або FAT32). Дізнатися про особливості останньої можна в інструкції з експлуатації до ТБ.
Також не зайвим буде дізнатися про поточну версію прошивки телевізора. Вона вказана у розділі «Програмне забезпечення» у пунктах меню «Налаштування» або «Установка».

 Порядок дій наведено нижче:

1. Переходимо з ПК на офіційний сайт виробника ТБ і у рядку пошуку вводимо модель телевізора.
2. У результатах шукаємо рядок, що містить фрази "Програмне забезпечення", "Оновлення" або "Прошивка".
3. Клацаємо на потрібному пункті та вивчаємо софт. Версія має бути молодшою ​​за наявну на ТБ.
4. Завантажуємо файли прошивки та копіюємо їх на USB-накопичувач.
5. Підключаємо флешку до телевізора.
6. У меню ТБ знаходимо пункт «Оновлення ПЗ» та переходимо до розділу «Оновлення через USB».
7. Погоджуємося з користувальницькою угодою і чекаємо на закінчення прошивки.
8. Перезавантажуємо пристрій.

 Деякі виробники архівують свої оновлення при завантаженні з офіційного сайту, тому може знадобитися додатковий софт для розпакування (WinRAR, 7-ZIP тощо).

 Завантажуйте оновлення лише з офіційних сайтів виробників техніки. Аматорські прошивки часто працюють нестабільно і можуть бути заражені шкідливим кодом. Під час оновлення програмного забезпечення за допомогою мережі ні в якому разі не вимикайте телевізор і не виймайте вилку з розетки. Збій у процедурі прошивки загрожує походом у сервісний центр.

 Важливо! Якщо під час встановлення оновлення з USB-носія вимкнулося світло, витягувати флешку з гнізда не можна. Після подачі живлення завантаження або почнеться знову, або продовжиться з перерваного місця. У разі виникнення будь-яких помилок варто знову перепрошити телевізор.

 Якщо вам потрібно розблокувати телевізор та змінити регіон або прошити телевізор, тоді телефонуйте нам, наші фахівці із задоволенням допоможуть вам.

Для того, щоб замовити послугу у Львові чи отримати безкоштовну консультацію телефонуйте нам за номером:

(063)770-99-66 або (098)257-70-72

Ми в соціальних мережах :

 

Посилання на сторінку в Facebook Посилання на сторінку в Twitter Посилання на сторінку в VKontakte Посилання на сторінку в Instagram

 

До нового року залишилось:

Як розблокувати телевізор та змінити регіон Smart TV? | STAR SERVICE ™ м. Львів
До нового року:
Ви тут: Home Цікаві статті які варто прочитати Як розблокувати телевізор та змінити регіон Smart TV?